Raapwerk

Raapwerk

Professioneel raapwerk door Stukadoorsbedrijf Wijers.

Wat is raapwerk?

Raapwerk is het uitvlakken van grove oppervlakken en dient meestal als basislaag voor tegelwerk. Afhankelijk van de ruimte wordt er gekozen om dit te doen met gips- of cementgebonden materiaal. Zo wordt er bijvoorbeeld voor een badkamer vrijwel altijd gekozen voor een cementgebonden raaplaag. Dit is omdat een cementgebonden raaplaag, in tegenstelling tot gips, zeer goed bestand is tegen een hoge vocht belasting. In combinatie met tegelwerk vormt dit gegarandeerd een waterdichte afsluiting. Omdat de vocht belasting in een keuken, toilet, berging of bijkeuken niet zo hoog is wordt hiervoor vaak gekozen voor een gipsgebonden raaplaag. Verder is het bij het toepassen van raapwerk van groot belang, dat alle wanden waterpas worden uitgevlakt, als dit niet het geval is ziet u dat later terug aan de tegels. Ook is het belangrijk dat de hoeken haaks gemaakt worden, omdat een keuken, badkuip of douchekabine vrijwel altijd in een hoek geplaatst wordt. Wordt hier niet zorgvuldig naar gekeken, dan zult u zien dat er kieren ontstaan tussen de wand en het nieuw te plaatsen object.

Raapwerk door Stukadoorsbedrijf Wijers

Het uitvlakken van wanden is dus een precisie werk. Hiervoor bent u bij Stukadoorsbedrijf Wijers natuurlijk aan het goede adres. Mede door onze jarenlange ervaring en vakmanschap maken wij van het raapwerk in uw badkamer, toilet, keuken of berging een succes!

Offerte of informatie raapwerk

Wilt u nog meer weten over raapwerk of wilt u een offerte laten maken? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak!